08.05.2021 tarihinde Bursa Uludağ Üniversitesi Arkeoloji bölümünde görev yapan Prof. Dr. Derya Şahin, Araş. Gör. Nur Deniz Ünsal ve Araş. Gör. Hazal Çıtakoğlu tarafından “Tarihsel Yolculuğu İçerisinde Mozaik Sanatı” isimli bir eğitim semineri organize edildi. Seminer, Kapadokya Üniversitesi uzaktan eğitim portali ALMS üzerinden Şükran Ünser moderatörlüğünde gerçekleştirildi. 3 oturumlu eğitim semineri şeklinde gerçekleşen etkinlik yaklaşık 177 kişinin katılımıyla 3 saat sürdü. Kapadokya Üniversitesi’ndeki mimari restorasyon ve turist rehberliği öğrencilerine hitap etmek üzere düzenlenmiş olan etkinliğin aynı zamanda, öğrencilerin staj faaliyeti olarak değerlendirebilmesi hedeflenmiş ve içerik buna göre oluşturulmuştur.  Etkinliğin sonunda  öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan hocalarımız, öğrencilerden gelen kapsamlı ve ilginç soruları tek tek yanıtladı ve öğrencilerimizin  ilgi ve merakından son derece mutlu olduklarını ifade ettiler.