Kapadokya Araştırma Merkezimiz ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüz tarafından düzenlenen, Gastronomi Mutfak Sanatları ve Aşçılık Programı öğrencilerimize yönelik yapılan ‘Şef Ulaş Tekerkaya ile Mevlevi Mutfak Kültürü’ atölye çalışması ve semineri Uçhisar Sanat Yerleşkemizde gerçekleştirildi. Mevlevi Mutfak Kültürü konulu atölye çalışmasında Yemen Kahveli Et ile Badem Helvası sunumunu hazırlayan Şef Ulaş Tekerkaya, sunumların hazırlık aşaması, yapımları ve püf noktaları hakkındaki bilgilerini öğrencilerimizle paylaştı. Atölye çalışmasının ardından düzenlenen ve moderatörlüğünü KAM müdürü Şükran Ünser ve Öğr. Gör. Melih İçigen’in yaptığı seminerde Tekerkaya, Mevlevi mutfak kültürünün diğer mutfak kültürleri (Bizans Mutfağı, Selçuklu Mutfağı) ile olan farklarını ve benzerliklerini açıkladı. Öğrencilerimize Mevlevi mutfak kültürü ile ilgili önemli detaylar veren Tekerkaya, “Mevlevi mutfağını, kültürünü gelecek nesillere aktarmak istiyoruz” dedi.