30-31 Ocak 2020 tarihlerinde, “Tarihi Eserlere Uygun Malzemelerle Dokunmak” (Touching the Historical Monuments with the Appropriate Materials) isimli uluslararası katılımlı bir çalıştay gerçekleştirilmiştir. Çalıştay, Kapadokya Üniversitesi Kapadokya Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Uluslararası İlişkiler Birimi Erasmus Kurum Koordinatörlüğü işbirliğinde gerçekleştirilmiştir. Çalıştay, daha önce üniversitemiz bünyesinde Nisan 2018’de gerçekleşen, “Küçük Kapadokya’nın Restorasyon Öyküsü” isimli çalıştayın bir devamı niteliğinde olup, bu kez konunun odağında özellikle Kapadokya bölgesi yer almaktadır.  Çalıştay süresince ana tema ve sorunumuz, “tarihi yapılarda kullanılan sanayi tipi harçlar ile geleneksel harç malzemeler” olmuş ve bu sorun özel olarak Kapadokya bölgesi odağında ele alınmıştır.

Etkinliğin duyuru metni ve program detayı için tıklayınız.

Etkinliğin haber metni ve etkinlik sırasında çekilmiş bir video için tıklayınız.