18-20 Mayıs 2022’de KÜN Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Kapadokya Araştırma Merkezi işbirliğinde ve Hanedan Cappadocia Suits oteli desteği ile Nilhan Aras ile “Kapadokya’da Ekmek Kültürü Araştırmaları” konulu bir saha çalışması yapılmıştır. Özellikle yöresel ve kaybolmakta olan ürünler üzerine çalışan Aras ile birlikte gerçekleşen saha çalışmasında Mustafapaşa, Ürgüp, Avanos, Uçhisar, Karacaören ve Kaymaklı’daki yöresel ekmek çeşitlerine yönelik bir araştırma yapılmıştır. Etkinlik ile, bölgede günümüzde bir kısmı hala devam eden fakat bir kısmı unutulmaya yüz tutmuş ekmek geleneğinin mercek altına alınması ve bunların belgelenmesi hedeflenmiştir. Ziyaret edilen yerlerde kaynak kişilerle yapılan görüşmeler ve pişirimler eşliğinde, başta ekmek olmak üzere diğer hamur işi türlerini iyi bilen deneyimli kişilerden yöredeki unlu mamullere yönelik bilgiler not edilmiştir. Kaydedilen bu bilgilerin ileride KAM bünyesinde oluşturulması planlanan Gastronomi alt çalışma grubu çalışmaları için bir ön hazırlık olması ve ileride bununla ilgili bir envanter çıkarılması planlanmaktadır.