Mustafapaşa’nın “Best Tourism Village” seçilmesi kapsamında düzenlenen bilgilendirme seminerlerinin üçüncüsü gerçekleştirildi. 15 Haziran Çarşamba günü Dr. Öğr. Üyesi Şükran Ünser ve Dr. Öğr. Üyesi Duygu Bora tarafından verilen seminerlere, Mustafapaşa Anaokulu, İlkokul ve Ortaokulu öğrencilerinin yanı sıra okul yöneticileri, öğretmenleri ve velileri katıldı. Medrese Binası A1 Salonu’nda yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinliğe katılan farklı yaş gruplarındaki öğrenciler seminerleri büyük bir merakla dinleyerek kendilerine sorulan soruları yanıtladı. Seminerin ilk bölümünde, köyün neden “best tourism village” seçildiği, bu ünvanın nasıl ve kimler tarafından belirlendiği, köye ne gibi katkıları olacağı ve bu noktada çocuklara hangi sorumlulukların düştüğü konusunda bilgiler verildi. İkinci bölümde ise köyün kısaca tarihine, doğal ve kültürel yapılarına işaret edildikten sonra, öğrencilerin Mustafapaşa’nın tarihi yapılarını ne kadar tanıdıklarını ölçen eğlenceli bir oyun oynandı.