4-5 Nisan 2018 tarihinde Kapadokya Araştırma Merkezi ile Uluslararası İlişkiler Birim Koordinatörlüğü işbirliğinde, İtalya’nın Matera şehrindeki Basilicata Üniversitesi’nden davet edilen Teknik Mimar Prof. Antonella Guida ile Doç. Dr. Öğretim Üyesi Graziella Bernardo’nun katılımıyla “Küçük Kapadokya’nın” Restorasyon Öyküsü isimli bir çalıştay düzenlenmiştir.  Çalıştayın ilk gününde üniversitemiz öğretim elemanları ve misafir hocalarımız tarafından Mimari Restorasyon Programı öğrencilerine seminerler verilmiş ve çeşitli saha çalışmaları yapılmıştır. Çalıştayın ikinci gününde herkese açık olarak  düzenlenen panelde,  Antonella Guida ve Graziella Bernardo’nun yanı sıra, Nevşehir Müze Müdürü Arkeolog Murat Ertuğrul Gülyaz ile restorasyon uzmanı Mimar Aslı Özbay restorasyon, koruma ve kültürel miras konusunda seminerler vermiştir.

Etkinliğin duyurusu ve detayları için tıklayınız.