24.04.2021 tarihinde üniversitemiz turist rehberliği programı öğrencilerine yönelik olarak “Bizans İkonografisi” isimli çevrimiçi bir seminer etkinliği yapılmıştır. Profesyonel turist rehberi Sema Gökcan tarafından verilen seminer Şükran Ünser moderatörlüğünde Zoom uygulaması üzerinden gerçekleştirilmiş ve yaklaşık 2 buçuk saat sürmüştür. Seminerin ana konusu olan ikonografi konusu ise temelde 2 ana başlık altında incelenmiştir: Anıtsal duvar resimleri ve mozaikler eşliğinde Hıristiyanlığın ilk dönemlerinden başlayarak Geç Bizans dönemine kadar Bizans resim sanatının tarih içinde gelişimi konusunun ele alındığı bölüm ile anıtsal duvar resimlerinde rastlanan sahnelerin ayrı başlıklar tanıtıldığı bölüm. Zengin ve çeşitli örnekler eşliğinde anlatılan seminerin sonunda soru – cevap kısmıyla etkinlik sona ermiştir.