06.03.2021 tarihinde merkezimiz bünyesinde “Geçmişten Günümüze Mart Ayları ve Bahar Bayramları” isimli çevrimiçi bir seminer gerçekleştirildi.  Profesyonel turist rehberi ve araştırmacı yazar Murat Yankı tarafından verilen seminer, başta Kapadokya Üniversitesi turist rehberliği programı öğrencileri olmak üzere, konuya ilgisi olan tüm dinleyicilere yönelik olarak çevrimiçi olarak ZOOM üzerinden yaklaşık 50 dinleyicinin katılımı ve Şükran Ünser moderatörlüğünde gerçekleşti ve yaklaşık 1 buçuk saat sürdü.

2010 yılında Kapadokya Meslek Yüksekokulu Şarap Üretim Teknolojisi Bölümünde Dünya Şarapçılığı, Yemek Şarap uyumu dersleri;  2015-2017 yılları arasında ise Kapadokya MYO’da Turist Rehberliği Uzaktan programlarında Dinler Tarihi dersleri veren Yankı halen çeşitli üniversiteler ve kuruluşlarda uygarlık tarihi, dinler tarihi ve yeme içme tarihi konusunda dersler, seminer ve konferanslar vermektedir. Seminer boyunca Yankı, neolitik çağdan başlayarak günümüze kadar uzanan zaman dilimi içerisinde insanların mart aylarını karşılama biçimlerindeki birbirine benzeyen ve birbirinden ayrışan yönlerini aktardı.