Nevşehir Valiliği himayesinde ve Kapadokya Üniversitesi, Ürgüp Kaymakamlığı, Ürgüp Belediyesi, Ahiler Kalkınma Ajansı ve Kapadokya Alan Başkanlığı iş birliği ile düzenlenen “Bir Başka Kapadokya (Kapadokya Lezzetleri, Mustafapaşa)” etkinliğinde KAM, Mustafapaşa’nın yemek kültürünün araştırılması, seminer ve gezi rotasının oluşturulması gibi faaliyetlerle köyün tanıtılmasına yönelik birtakım çalışmalarla etkinliğe katkı sağladı.

Etkinliğin ilk gününde, Mustafapaşa’daki Seraphim Cave Otel’de, Üniversitemiz Aşçılık ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümlerinin hazırladığı bölge mutfağının yemekleri etkinlik katılımcılarına sunuldu. Ardından Mustafapaşa Yerleşkemizdeki Mehmet Şakir Paşa Medresesi’nde, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ve Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Ali Karasar’ın açılış konuşmaları yapıldı.Ardından, Kapadokya Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Şükran Ünser tarafından Mustafapaşa’nın genel tanıtımının yapıldığı bir seminer verildi. Sonrasında ise köyün tarihi ve doğal zenginliklerini yansıtan mekanları ziyaret edildi. Ziyaret programı; Topakoğlu Konağı, Konstantin ve Eleni Kilisesi, Bebek Müzesi, Lulas Mahallesi, Aya Nikola Manastırı ve Vadisi ile Kapadokya Üniversitesi tarafından İdari Bina olarak kullanılan Haralambos Konağı’ndan oluştu.